2009. október 27., kedd

Annyit még hozzáfűznék az előző bejegyzéshez, hogy a vendégekkel tilos bárminemű szexuális jellegű érintkezés. Még akkor is ha ő a kezdeményező fél. Nemrég azért küldtek haza valakit, mert egy nő nagyon megörült neki amikor meglátta és megölelte. A férje féltékeny lett és az illető már repült is. A dolog érdekessége, hogy előző este együtt buliztak hármasban. Továbbá be van minden kamerázva és ha túl későn mész be egy szobába vagy túl sokáig maradsz, nagy valószínűséggel lebuksz.
Sajnos nagyon sokmindent az ember nem tud megnézni azalatt a rövid idő alatt amíg a hajó ki van kötve. Pontosabban amennyi szabad időnk van nekünk. A Bahamákon van egy nemzeti park amit nagyon szívesen megnéznék, valamint Mexikóban egy maja erődítménymaradvány. Eddig csak tengerpartra jártam. De az is nagyon jó volt. Ilyen színű tengert azt hittem csak photoshoppal lehet csinálni. Mos már tudom, hogy azzal se. A Bahamákon inkább kékbe megy át, Mexikóban inkább zöldbe. Egyébként a Bahamák fílingje nagyon bejött. Nagy a relax. Nem látsz rohanó embert. Szinte minden utcasarkon zenél valaki. Megjegyzem, kiválóan. Mindenhol szól a raggae. A városi buszok (ezek ilyen maxi-taxiszerűségek) esnek szét, de első osztályú zeneszerkó van benne. Szóval a zene, ezen belül a raggae, ezen belül Bob Marley (ki más?) első helyen van. De a csöves is nagyon sok. Mondták, hogy este senkinek nem ajánlják, hogy elinduljon Nassauban csavarogni mert nagyon veszélyes. Már lőttek is le és késeltek is meg crew membert-t. Az Atlantis szállodát néztem meg. Eddig nem hallottam róla de állítólag ez is olyan híres mint a dubai. Kívűlről impozáns, de nem voltam tőle elájulva. Tele van shoppingolási lehetőséggel. Casino, diszkó, spa, pláza..., csupa olyan dolog ami nem hat meg. Valamint a Sheraton szálló napozó részét szoktuk használni. Kicsit belegondoltam, hogy nagyon sok ember több százezret perkál, hogy a Bahamákra jöhessen last minut-tel. Mondjuk pont a Sheratonba ahol én fürödtem. Én itt vagyok ingyen és bérmentve. Sőt még valamennyi pénzt is keresek. Határozottan jól éreztem magam tőle. De ne tudjátok meg milyen érzés arra gondolni, hogy fürdőzés után visszakell menni, felvenni az egyenruhát és koszos tányérokat hordani. Megmondom, szar.
A Bahamákhoz még annyit hogy egyetlen hely ahol ott marad a hajó éjszakára. Úgy mondják, hogy overnight-unk van. Ilyenkor mindenki meg van veszve és megy a Bampu-ba ami egy borzasztó szar diszkó. Nekem mondjuk nagyjából minden diszkó szar úgyhogy lehet, hogy egy kicsit túl szubjektív a véleményem. Jó a kilátás a tengerre meg a hajóra, nyitott, tele van helybeli feketékkel, szörnyű a zene, nem lehet beszélgetni, meg nagyon táncolni se. Mint általában a diszkókban. Mégis a legtöbben imádják, és én érzem kicsit hülyén magam amikor próbálok embereket meggyőzni, hogy maradjunk már a decken és beszélgessünk mert nyugis és olcsó a sör. Kicsit el is megy a kedvem ezektől a csajoktól akik nagy sminkkel és izgalommal készülnek a Bampuba. Mindenki más.
A tengerről is írnék még. Nemcsak Éva kedvéért, de természetesen azért is.
Talán a legszebb az egészben. Nem tudom megunni. Nem tudok betelni vele. Mindig más. Sokszor elég kipillantanom az ablakon és jó kedvem lesz a látványtól, ami nem más mint a végtelen tenger. Amikor csak tehetem, felmegyek napozni a fedélzetre. Ez pontosan a hajó orrában található. Említettem már, hogy este is ide járunk. Néha elalszom a napozóágyon. Amint a kocsmákban is előfordult néha. Csak itt nincs füst, lengedez a szél és egy szál pólóban kint lehet aludni. Már túl vagyok egy holdcikluson. Gyerekek... a telehold amint tükröződik a tengerben... az fenomenális. Ilyenkor még az árnyékok is borotvaélesen kivehetők a fedélzeten. Tegnap például azt néztük végig amint a félhold elmerül a tengerben. Valamelyik nap teljes szélcsend volt. Semmi fodrozódást nem lehetett kivenni rajta. Olyan volt mint egy hatalmas kék olajfelület. Szóval a ezidáig a tenger a legnagyobb szerelmem és most már biztos vagyok benne, hogy ha a középkorban születek, hajós leszek. Olyan szívesen elmennék egy útra egy igazi autentikus vitorláshajóval. Mint amilyenekről Vernenél olvastunk. Állítólag lehet menni, de piszkosul drága (6000-10.000 dollár között van egy cruise) és végig kell dolgozni az utazás alatt. Bontani a vitorlákat, mosni a fedélzetet, feszíteni a köteleket... szerintem matrózstátuszt kap az ember .
Néha ezt hatalmas monstrumot is játszva megrázza a tenger. Mennyire imbolyoghat egy olyan? Meg az a tudat, hogy a csak csillagok, az iránytű, az áramlat, a vitorák meg szél van. Semmi más. Pár napja fél napot álltunk Miamiban mert nem működött a hajónak a navigációja. Szóval post mortem emelem kalapom Kolumbusz, Magellán, Cook és mindenki előtt..

3 megjegyzés:

  1. Ne vesd meg azokat, akik futnak a diszkóba, mindenki úgy pihenjen és kapcsolódjon ki, ahogy neki a legkellemesebb. Ha ott lennék, én mindig veled lennék, mert nem szeretem a diszkót, shoppingolni csak az olyan helyeken szeretek, ahol gépeket, szerszámokat lehet vásárolgatni, viszont igen szeretek napon lenni, és a csillagos ég alatt üldögélni. Nyáron, pontosabban tavasztól őszig esténként nagy szeretettel üldögélek az udvarkámon és bámulom az eget. Te, hogy ott micsoda élet folyik, az hihetetlen. Rengeteg ufót látok, ami persze nem az, de én elképzelem, hogy az. Bolondság, nem? Visszatérve, ehhez képest mi gyönyörű lehet a tenger végtelensége, a horizont csillagok milliárdjával, és az árnyékok a teli- vagy a félhold fényénél. És jól látod, ez egy őrült nagy kaland, ingyen vannak bizonyos részei, de persze aztán jön a feketeleves. Na de az élet ilyen, lásd a szép oldalát, és azt hiszem, látod is. Örülök az írásodnak, várom az újabbakat. És persze, ha lehet, ezeket az élményeket próbáld meg lefotózni, hogy nekünk is jusson belőle valami.

    VálaszTörlés
  2. a tengert én is nézném minden nap, a legmegnyugtatóbb dolog, ami létezik...leszarnám magasról a diszkót és minden egyebet, amit máshol is megtalálsz. És a fotók, tegyél fel majd fotókat, megnéznélek tengerrel együtt! Puszik innen a hidegből
    zs

    VálaszTörlés
  3. Szia! Amióta jártam Amerikában úgyérzem világot kell látnom. Én is hajós szeretnék lenni, most 19 éves vagyok, érettségi után szeretnék belevágni de legszívesebben már most jelentkeznék!

    VálaszTörlés